Управляващият Социалдемократически съюз на Македония на премиера Зоран Заев подкрепи предложението

...
Управляващият Социалдемократически съюз на Македония на премиера Зоран Заев подкрепи предложението
Коментари Харесай

Заев заиграва с популистите от македонското ВМРО за преговорите с България |

Управляващият Социалдемократически съюз на Македония на премиера Зоран Заев поддържа предлагането на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ за резолюция за " алените линии " при договарянията с България.

Резолюцията налага зачитане на " пространствената и времева последователност на македонския език и неговите диалекти ", както и на " автохтонността на македонския народ и неговата историческа, езикова, културна и религиозна последователност ".

В проектодокумента е посочено още, че " погледът към предишното изисква приобщаващо отношение, а не извънредно заграбване на историята и традицията ".

Очаква се резолюцията да бъде призната в македонския парламент с гласовете на ръководещи и съпротива.

Говорителят на Социалдемократически съюз на Македония Костадин Костадинов сподели през днешния ден на конференция, че македонската еднаквост и македонският език не могат да бъдат изискване за европейския прогрес на страната, само че ако ВМРО-ДПМНЕ не са сигурни в това и им би трябвало удостоверение и от Народното събрание, ще го получат.

Депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Йован Яулески разгласява във фейсбук профила си черновата на резолюцията.



През последните години ВМРО-ДПМНЕ постоянно е подозирана в политически ходове, които са в синхрон с ползите на Белград и Москва.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР